U organizaciji Muftijstva tuzlanskog održana je stručna radionica iz oblasti administrativno-pravnog i računovodstveno-finansijskog poslovanja za predstavnike osam medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog.

Na radionici su prisustvovali glavni imami, predsjednici, te rukovodioci administrativno-pravne i računovodstveno-finansijske službe medžlisa: Puračić, Gračanica, Srebrenik, Gradačac, Čelić, Teočak, Odžak i Orašje. Obrađene su četiri teme iz oblasti: normiranja, radnih odnosa, rada kolegijlnih organa medžlisa i džemata, te finansija. Uvodničari su bili: Muamer Zukić, Samir Buljubašić, Dženan Rahmanović i Sevret Mehmedćehajić. Radionica je održana 19.11.2016. godine, u prostorijama Turali-begovog vakufa u Tuzli.

Ovo je prva u nizu od tri planirane radionice za predstavnike svih medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog. Na ovaj način nastoje se stručno i konkretno sagledati neka od najvažnijih pitanja iz administrativnog i finansijskog rada medžlisa, te ponuditi konkretni modeli za unaprjeđenje njihovog rada u navedenim segmentima.   

seminar muft 161