U organizaciji Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini i Odbora za međureligijsku saradnju Tuzla, u ponedjeljak 18. oktobra 2021. godine u ateljeu Ismet Mujezinović, održana je tribina pod nazivom: Odgovornost vjerskih zajednica prema djeci bez roditeljskog staranja (Međureligijska perspetkiva).

Na tribini su govorili hafiz Merim-ef. Đulović (Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini), Snježana Pavić (Katolička crkva), jerej Nikola Čeketić (Srpska pravoslavna crkva) i Marina Rajner (Jevrejska opština).

U svijetu danas živi više od 400 miliona djece koja su ostala bez jednog ili oba roditelja. Ratovi, prirodne nesreće i drugi faktori utiču da broj djece bez roditeljskog staranja u svijetu ima tendenciju stalnog rasta. I bosanskohercegovačko društvo pred sobom ima stalnu obavezu brige i pomoći ovoj djeci.

Kako su istakli organizatori, cilj ove tribine je bio da se kroz primjere institucionalnog djelovanja vjerskih zajednica pokažu načini na koji se može organizirati pomoć i briga o djeci bez roditeljskog staranja, te da se ukaže na potrebu snažnijeg individualnog i institucionalnog djelovanja na ovom polju.