Predstavnici Muftijstva tuzlanskog prisustvovali su svim godišnjim sjednicama skupština medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog, koje su održane u februaru i martu početkom 2021. godine.

Sjednicama skupština, u ime Muftijstva, prisustvovali su dr. Sead-ef. Seljubac, dr. Mensur-ef. Husić,
Muhamed Bilajac, Muamer Zukić, Muhamed Hasanspahić i Samir Buljubašić.

Pored ostalih materijala, na skupštinama su razmatrani i usvajani sljedeći dokumenti medžlisa: izvještaji o radu za 2020. godinu, planovi rada za 2021. godinu, izvještaji o izvršenju budžeta za 2020. godinu i plan budžeta za 2021. godinu.

Ocijenjeno je da su sve važne aktivnosti medžlisa u 2020. godini provedene uspješno. Poslovi su obavljani u skladu s mogućnostima uvjetovanim pandemijom korona virusa. Iako su medžlisi nastojali prilagoditi svoje aktivnosti novim uvjetima rada i time omogućiti realizaciju utvrđenih planova, ipak je dinamika poslova bila nešto manjeg intenziteta. I pored navedenog, najvažniji poslovi su uredno obavljani tokom 2020. godine, što pokazuju i zborni podaci vezani za rad medžlisa Muftiluka tuzlanskog od kojih izdvajamo slijedeće:

–   u izvještajnom periodu održana je 151 sjednica izvršnih odbora medžlisa,

–   u djelovodnim protokolima ovih institucija evidentirano je oko 12.000 akata,

–   uz održavanje mektebske nastave i obavljanja dnevnih namaza, realizirno je i 3.000 drugih vjerskih programa i aktivnosti u džematima i medžlisima.