Peti sportsko-edukativni susreti za djevojke „25. novembar“ održani su 25. novembra 2023. godine u Sapni, Medžlis Islamske zajednice Zvornik. Susreti se već petu godinu organiziraju povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Edukativni dio programa počeo je u Islamskom centru u Sapni učenjem Kur'ana Fahir-ef. Ahmetovića, imama ovog centra.

Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa IZ Zvornik hafiz Izet-ef. Salkanović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu ovog medžlisa Emina Gogić i koordinator Mreže mladih Islam-ef. Mehmedović.

Čas historije kazivala je prof. Enesa Sinanović, a tekstove o Bosni govorila je Lamija Suljkanović. U programu su nastupile i članice VIS “Merak” Sapna.

Susrete je otvorila Amina Đulović, stručni saradnik za odnose s javnostima Muftijstva tuzlanskog. Ona je u svome obraćanju mladima istakla važnost Dana državnosti Bosne i Hercegvine, te je pozvala mlade da vole svoju domovinu, da joj doprinose, čuvaju je i izgrađuju.

U sportskom dijelu susreta koji se održao u Sportskoj dvorani u Sapni, djevojke su se natjecale u dvije discipline: odbojka i tenis. Najuspješnije u odbojci bile su ekipe: Srebrenik (I mjesto), Zvornik (II mjesto) i Odžak (III mjesto). U stonom tenisu najbolje su bile ekipe: Odžak (I mjesto), Tuzla (II mjesto) i Kladanj (III mjesto).

Organizatori susreta bili su Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog te Medžlis IZ Zvornik.