Takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole, sa područja Muftijstva tuzlanskog, održano je u subotu, u Osnovnoj školi “Novi Grad” u Tuzli. 

Učešće su uzeli takmičari iz Tuzlanskog kantona, Podrinja, Distrikta Brčko, i dva medžlisa iz Posavskog kantona, jer Muftijstvo tuzlansko pokriva područje cijele sjeveroistočne Bosne, pa je ovo nazvano regionalnim takmičenjem. 

Učenici OŠ “Novi grad”, prije početka takmičenja, izveli su prigodan program a direktor škole mr. Sulejman Mulić, poželio je nastavnicima i učenicima dobrodošlicu kazavši kako su svi učenici koji učestvuju na takmičenju već pobjednici jer predstavljaju svoje škole. 

Odlično znanje na testu pokazali su učenici, učesnici takmičenja, iz 33 osnovne škole i 18 srednjih škola. 

Najbolji u kategoriji učenika osmih razreda su: 

1. Nejra Gutić – OŠ “Lukavac grad” Lukavca 
2. Dalila Halilović – OŠ “Špionica” Špionica 
3. KerimaSpahić – OŠ “Slavinovići” iz Tuzle 

Najbolji u kategoriji učenika devetih razreda su: 

1. Ema Smajlović – OŠ “Kalesija” Kalesija 
2. Nadija Suljagić – OŠ “Špionica” Špionica 
3. Amina Čičkušić – OŠ “Šerići” Šerići. 

Najbolji u kategoriji učenika prvih razreda srednjih škola: 

1. Dženita Dugić – JU MSŠ Gračanica 
2. Ahmed Imamović – JU Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla 
3. Almedina Omerčić – JU Gimnazija “Mustafa Novalić” Gradačac. 

Takmičenju su prisustvovali dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i prof. Izet Numanović, savjetnik u Pedagoškom zavodu Tuzla. Oni su se zahvalili domaćinima na uspješnoj organizaciji istakavši kako su ovakva takmičenja prilika da učenici pokažu svoje znanje ali i da se upoznaju i druže. 

Organizatori takmičenja bili su Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod TK, a koordinatorice organizacije takmičenja su bile vjeroučiteljice u OŠ “Novi Grad” Rahima Alibegović i Sumeja Karasalihović.

{gallery}2703160{/gallery} 

(tuzlarije.net)