U subotu, 24.12.2022. godine, održano je prvo međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola koji pohađaju islamsku vjeronauku na području Muftijstva tuzlanskog iz multimedijalnog projekta “Pod nebom vedre vjere – islam i Evropa u iskustvu Bosne”, koje organizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni u Hercegovini.
Takmičenje je realizirala Sluzba za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog u saradnji sa predsjednicima aktiva nastavnika islamske vjeronauke i vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola Grada Tuzla.

Za učenike srednjih škola iz Tuzle takmičenje je realizirano u Behram-begovoj medresi, a u Gračanici, Gradačcu, Brčkom, Kladnju i Kalesiji za takmičare sa ovih područja.

Takmičenje u Behram-begovoj medresi je otvorio rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Mensur-ef. Husic. Na ceremoniji otvaranja takmičarima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović.

Ovom prilikom održan je i sastanak sa predsjednicima aktiva nastavnika islamske vjeronauke na kojem se razgovaralo o propozicijama za predstojeća takmičenja iz islamske vjeronauke.