Dvanaesto takmičenje u hifzu Kur'an-i-kerima na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH, održano je u Sarajevu 16. i 17. septembra.

Takmičenje je održano u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a suorganizator je Fondacija Hifz časnog Kur'ana-Sarajevo.

Takmičenje je održano u četiri kategorije: hifz cijelog Kur’ana sa komentarom prvih pet džuzeva, hifz 20 džuzeva, hifz 10 džuzeva i hifz 5 džuzeva (ili 4 kruga).

Sa područja Muftijstva tuzlanskog na ovom takmičenju su učestvovali hafiz Emir Sinanović, hafiza Elmedina Avdibašić, hafiz Ahmed Avdibašić, Harun Omerović i Maid Razić.

Prvo mjesto u kategoriji hifz cijelog Kur’ana sa komentarom prvih pet džuzeva i sveukupni pobjednik ovog takmičenje je Emir Sinanović iz Kalesije.

Elmedina Avdibašić iz Tuzle je u kategoriji hifza 10 džuzeva zauzela treće mjesto, a najmlađi hafiz na području Muftijstva tuzlanskog Ahmed Avdibašić, učenik osmog razreda osnovne škole, u istoj kategoriji je zauzeo 10. mjesto.

Harun Omerović iz Tuzle u kategoriji hifz 5 džuzeva osvojio je treće mjesto, a u istoj kategoriji četvrto mjesto je Maid Razić.

Tokom svečanosti proglašenja pobjednika i uručenja nagrada prisutnima su se obratili kurra hafiz Osman Siddiki, predstavnik Svjetske organizacije za hifz i mr. Nusret-ef. Abdibegović, direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta.

Komisiju na ovom takmičenju su činili: predsjednik Komisije hafiz Dževad Šošić, kurra hafiz Osman Siddiki, hafiz Mensur Malkić i hafiz Mirnes Spahić.