S namjerom da se što bolje organizira rad s mladima, Medžlis IZ-e Odžak je 2004. godine okupio grupu mladih bračnih parova. Ova neformalna grupa nosi naziv Cvijet milosti a cilj im je promocija vrijednosti naše vjere, naroda i domovine.

“Od svoga osnivanja do danas ova grupa  je organizovala brojne zanimljive i vrijedne događaje od kojih posebno izdvajam programe obilježavanja Dana državnosti i Dana nezavisnosti, obilježavanje blagdana, tribine, okrugle stolove isl.”, kaže Fahrudin-ef. Mujanović, glavni imam MIZ Odžak.

Ova grupa mladih daje poseban doprinos obilježavanju godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima organizirajući tim povodom različite sadržaje u Odžaku.

“Protekle četiri godine organizirali smo šetnju gradom zadnjeg četvrtaka pred 11. juli u kojoj su učestvovali građani Odžaka, a ovu našu aktivnost sve vrijeme podržavaju načelnici i Vlade posavskog kantona. U naše aktivnosti uključuje se i druge vladine i nevladine organizacije i udruženja”, ističe član grupe Harun Mujanović, te ističe kako su prošle godine uredili kružni tok na ulazu u Odžak i na njemu postavili ime grada Odžaka i cvijet Srebrenice.

U četvrtak 9. jula 2020. godine u 11:00 sati planirano je održavanje šetnje gradom kojom će se podsjetiti na Genocid u Srebrenici i ukazati na to da se žrtve ne smiju zaboravi, poručuju iz grupe mladih Cvijet milosti iz Odžaka, čije aktivnosti podržavaju i privrednici iz Posavine, MIZ Odžak i Katolička crkva u Odžaku.