U džematu Repnik (Medžlis Islamske zajednice Banovići), u nedjelju 17. novembra 2013. godine, svečano je promoviran 33. hafiz Behram-begove medrese  u njenom obnovljenom radu.

Čast da bude 33. boba na tome časnom tespihu Medresinih najsvjetlijih uskličnika pripala je mladom Osmanu Tufekčiću, učeniku IV razreda ove škole.

Hafiskoj dovi su prisustvovali brojni džematlije s područja Banovića, profesori i učenici Behram-begove medrese, te rodbina i prijatelji hafiza Tufekčića. Džamija je bila pretijesna da ih sve primi.

U svojstvu izaslanika reisul-uleme Islamske zakednice u Bosni i Hercegovini bio je hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik Rijasetove komisije za polaganje hifza. Svečanosti su prisustvovali i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, Zuhdija Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice s grupom profesora ovog Fakulteta, Zuhdija Hasanović, prodekan za nastavu Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva, Senajid Zaimović, direktor Vakufske direkcije, Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, Mirsad-ef. Mrahorović, glavni imam MIZ Banovići, te brojni imami i uglednici iz javnog života Banovića.

Glavni imam MIZ Banovići Sead-ef. Mrahorović je u svojoj besjedi podsjetio na vrijednosti učenja i čuvanja Kur'ana.

U svome govoru direktor Medrese Ahmed Hatunić je iskazao veliku radost svih u ovoj školi  zbog ovoga velikog uspjeha. Naglasio je da u Behram-begovoj medresi u ovom trenutku ima 9 hafiza (3 profesora i 6 učenika) i da ima lijepi broj učenika koji se pripremaju za ovo časno zvanje.

Muftija Fazlović je u svome govoru istakao veliko zalaganje i podršku koju je mladi hafiz Tufekčić imao u svojoj porodici.

Hafisku dovu je proučio Tufekčićev mentor hafiz Mirnes-ef. Spahić.

Nakon što je održao prigodan vaz, Reisul-ulemin izaslanik hafiz Ismet-ef. Spahić je uručio diplomu hafiza, dok je član Upravnog odbora Fonda „Bošnjaci“ Sevret Mehmedćehajić uručio priznanje i stipendiju ovog Fonda.

Hafiskoj dovi je prisustvovalo 13 hafiza.

{gallery}1911130{/gallery}