Nakon nekoliko mjeseci intezivnog rada u subotu 20. maja svečano je otvoren mekteb u zvorničkom naselju Arnauti.

Na početku programa ašere je proučio Mehmed-ef. Tuhčić, a prisutnima se obratio imam džemata Vehid-ef. Muratbegović. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris-ef. Mustajbašić je u svome obraćanju istakao vrijednost solidarnosti koja se očituje u dobroj saradnji Medžlisa i EMMAUS-a. Ovaj mekteb je izgrađen i uz pomoć MFS EMMAUS, i značajno je poboljšanje u procesu odvijanja mektebske nastave.

Izaslanik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac je govorio o predstojećem mjesecu ramazanu, te je ukazao i na namjenu ovog mekteba kao što je podučavanje vjeri i ibadet.

Tokom svečanosti predstavnicima EMMAUS-a i donatorima iz Emirata su uručene zahvalnice, ašere je proučio Izudin-ef. Memić, a dovu Mustafa-ef. Muharemović. Mekteb je otvorio Hamid Mahmutović.
Još jedna svečanost upriličena je istog dana u zvorničkom naselju Tulići gdje je položen kamen temeljac za izgradnju mesdžida. Kamen temeljac su položili predstvnci Muftijstva tuzlanskog, Medžlisa IZ-e Zvornik i džemata Glumina uz prisustvo predstavnika organizacije EMMAUS na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanović.

Tulici