U ponedjeljak, 21. februara 2022. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli manifestacijom pod nazivom ”Njegujmo pisanu riječ” obilježen je Međunarodni dan maternjeg jezika. Učešće u manifestaciji imala je i Biblioteka ”Behram-beg” izložbom pod nazivom ”Stara i rijetka periodika”. Nakon kraćeg obraćanja, Izložbu je svečano otvorio direktor Biblioteke Admir Muratović. Autor ove izrazito sadržajne Izložbe je uposlenik Biblioteke Jusuf Džafić.

Izložba ostaje otvorena za posjetioce u holu Filozofskog fakulteta do 23. februara tekuće godine, a posjetioci imaju priliku vidjeti više od 30 starih časopisa koji se čuvaju u Biblioteci ”Behram-beg” unutar izuzetno bogate Zbirke periodičnih izdanja Biblioteke. Neki od njih su stari preko stotinu godina.

Pored Odsjeka za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli i Biblioteke ”Behram-beg”, u ovogodišnjem programu obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika različitim sadržajima učestvovalo je i Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta, Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla te nekoliko osnovnih i srednjih škola iz našeg grada.