Program  Partnerstvo medresa, u periodu od 16.2 do 21.2.2020. godine, Behram-begova medresa je realizirala s medresom Gazi Isa-beg  iz Novog Pazara. Gosti medrese u Tuzli bili su pet učenika i pet učenica iz Medrese iz Novog Pazara.

U ovom periodu učenici su prije podne prisustvovali redovnoj nastavi, a u poslijepodnevnim satima realizirani su edukativni sadržaji i izleti.

U ponedjeljak su obišli znamenitosti grada Tuzle, a u srijedu su posjetili Bijeljinu. Gosti iz Sandžaka su posjetili  Mektebski centar i Atik džamiju, a  poslije su se družili s polaznicima centra. Članovi hora Behram-begove medrese i recitatorske sekcije izveli su i program. Profesor bosanskog jezika i književnosti Ali Hasanović održao je i predavanje o bogatoj prošlosti bosanskog jezika, te je prisutne podsjetio na najznačajnije pisce iz naše višestoljetne povijesti.

U četvrtak  su učenici i učenice boravili u Posavini, u posjeti Gradačcu i Bosanskom Šamcu. U gradu Zmaja od Bosne posjetili su kulu Gradaščevića, oklopni voz i šehidsko mezarje. U Bosanskom Šamcu su boravili u rodnoj kući predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

U istom ovom periodu grupa učenika i učenica Behram-begove medrese boravila je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.