U džamiji Islamskog centra u Banovićima, u petak 5. novembra 2021. godine, proučena je dova povodom početka izgradnje administrativnog centra Medžlisa Islamske zajednice Banovići.

Dovi su prisustvovali rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić, glavni imam Sead-ef. Mrahorović, predsjednik Izvršnog odbora Muharem Rahmanović, imami i džematlije.

Ašere je proučio hafiz Abdulaziz Hidić a dovu hafiz Mirsad-ef. Mrahorović. Nakon dove prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Banovići Sead-ef. Mrahorović, koji je naglasio da je ovo generacijski projekt, te je ukazao na važnost učešća svakog pojedinca u ovom hairli poslu. Administrativni centar je dio Islamskog centra Banovići i planirano je da u njemu bude smješteno obdanište.

Glavni imam Mrahorović se zahvalio svima koji nesebično pomažu izgradnju Islamskog centra u Banovićima, a posebno muftiji tuzlanskom Vahid-ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom, ministru Edinu Ramiću i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, te načelniku Begi Gutiću i Općini Banovići. Sredstva za prvu fazu radova osigurali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Banovići.