U okviru jesenjih aktivnosti, u četvrtak 23. septembra 2021. godine u Džamiji “Kralj Abdullah”, započela je realizacija novog ciklusa Katedre fikha za žene u organizaciji Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medrese.

Predavač na Katedri je Azra Fazlović, profesorica fikha u tuzlanskoj Medresi.

Na prvom susretu ove jeseni prof. Fazlović je govorila o važnosti mubarek petka, o pohvalnim i preporučenim radnjama koje mogu upotpuniti i unaprijediti svaki petak u kojem jedan vjernik ili vjernica osvanu. Posebno se osvrnula na važnost dove, zikra i namaza u mubarek petku, kao in a druge pohvalne radnje koje jedna vjernica treba činiti glede ovog mubarek dana u porodici.

Katedra fikha za žene je program čija realizacija je započela krajem 2018. godine i realizuje se svakog drugog četvrtak u bosanskoj sobi najveće tuzlanske džamije. Tematski okvir susreta je širok i obuhvata neke opšte fikhske teme, ali i one koje se striktno tiču žene i porodice. Susreti su interaktivnog karaktera i tokom istih moguće je postaviti pitanja i dobiti relevantne i tačne odgovore.

Program se realizuje svakog drugog četvrtka, a na susrete s dobrodošle žene i djevojke koje žele da se druže na drugačiji način u okviru kojeg imaju priliku proširiti i unaprijediti svoja znanja iz oblasti fikha.
Katedra se realizuje uz podršku Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Naredni susret planiran je 7. oktobra 2021. godine poslije akšam-namaza u bosanskoj sobi Kraljeve džamije.