Muftijstvo tuzlansko i ove godine organizira seminar za stručno usavršavanje imama, muallima i muderrisa iz oblasti podučavanja Kur'ani-kerimu. Na seminaru koji je počeo 25. septembra ove godine, predavanja će održati prof. dr. Fatih Çollak, ugledni alim iz Turske.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je na svečanom otvaranju seminara uputio riječi zahvalnosti prof. dr. Çollaku što je i ove godine došao u Tuzlu kako bi svoje bogato znanje prenosio učesnicima seminara. Ukazao je na važnost kontinuiranog usavršavanja u struci s ciljem ispunjenja preuzetog emaneta te na privilegiju učenja od eminentnog alima kakav je prof. dr. Fatih Çollak.

Učesnicima su se obratili i prof. dr. Fatih Çollak te direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić a program seminara predstavio je dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog. Prvi ovakav seminar održan je u septembru prošle godine.

Seminar koji će trajati od 25. do 29. septembra ove godine, Muftijstvo tuzlansko organizira u saradnji s Behram-begovom medresom i JU Bibliotekom „Behram-beg“.