U Tuzli je u ponedjeljak 9. aprila 2018. godine održan radni sastanak na kojem su precizirani naredni koraci u organizaciji i realizaciji akcije Vršnjak-vršnjaku: Slušaj svoju sreću.

Akcija u kojoj će učenici izdvajati 1 KM će se realizovati u Tuzli, Srebreniku i Gračanici na časovima predmeta Islamske vjeronauke i u mektebima u džematima ovih medžlisa.

Sav prikupljeni novac bit će usmjeren za pomoć u sanaciji štete Centara za slušnu i govornu rehabilitaciju u Tuzli. Ovaj Centar je nedavno pretrpio veliku štetu prilikom pucanja cijevi na krovu kada je poplavljen. Centar se bavi obrazovanjem, vaspitanjem i rehabilitacijom učenika koji imaju problema sa sluhom. Pohađa ga 40 učenika s područja sjeveroistočne Bosne.

Sastanku su prisustvovali Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog, Mumin-ef. Mumić, koordinator za društvenu brigu Muftijstva, glavni imami, koordinatori za društvenu brigu i predsjednici aktiva u Tuzli, Srebreniku i Gračanici.

Slična akcija relizovana je prije dvije godine kada su učenici i mekteblije svojim angažmanom pomogli adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.