U Muftijstvu tuzlanskom je u utorak 4. marta 2014. godine upriličen prijem za hafize i njihove mentore (muhafize) s ovoga područja.

Prijemu su prisustvovali hafizi koji su svoje učenje Kur'ana napamet okončali u prošloj i ovoj godini i oni koji su to okončali i ranije, ali su u ovoj godini učenici Behram-begove medrese u Tuzli. 

Časne čuvare Kur'ana je primio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, s kojim su bili njegov pomoćnik Sead-ef. Seljubac i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić.

U svome obraćanju muftija Fazlović je naglasio vrijednosti koje krase hafize i berekete koji su prosuti na njihovom plemenitom putu. Kazao je da će Muftijstvo tuzlansko nastaviti da planski i kontinuirano podržava napore muhafiza i njihovih učenika, te istakao posebnu ulogu koju ima Behram-begova medrese u afirmaciji hifza.

Na svečanosti u sjedištu Muftijstva, muftija je dodijelio priznanja sljedećim hafizima:   

hfz. Kemal Hasić,

Omer Šabanović,

Amena Omerović,

Ernad Kujraković,

Ismail Fazlović,

Osman Tufekčić,

Zerina Muminović,

Vedad Kasumović,

Davud Efendić,

Emir Sinanović,

Maryam M'walidi.

Pored priznanja, dodijeljene su im i jednokratne stipendije.

Svečanosti su prisustvovali i muhafizi ovih vrijednih mladića i djevojaka: hfz. Mirnes-ef. Spahić i hfz. Edin-ef. Dedić, profesori kiraeta u Behram-begovoj medresi, i hfz. Ismail-ef. Ćehić, imam u Brčkom. Njima je muftija Vahid-ef. uputio veliku zahvalnost na njihovoj ustrajnosti u radu s novim hafizima.

{gallery}0503140{/gallery}