U ponedjeljak, 12. februara ove godine, muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića posjetila je doc. dr. Sunita Delić-Ćustendil, v.d. načelnica Poliklinike za trasfuziologiju UKC Tuzla sa saradnicama.

Povod za ovu posjetu je dugogodišnja saradnja na realizaciji akcija darivanja krvi u medžlisima i ustanovama Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog. Ova saradnja traje već petnaest godina i okuplja veliki broj džematlija, posebno mladih koji su spremni darovati krv. Među njima je i značajan broj imama, vjeroučitelja i muderrisa. Iskazana je i zahvalnost na nedavnoj donaciji neophodne opreme Poliklinici za transfuziologiju.

Muftija Fazlović se zahvalio ljekarima i medicinskom osoblju ove Poliklinike na njihovom istrajavanju u plemenitoj misiji. Naglasio je važnost dobročinstva svakog čovjeka koji odluči da daruje svoju krv i tako pomogne bolesnima.

Ovom prilikom je upućen poziv džematlijama i svim građanima, posebno mladima, da među svoja dobra djela uvrste plemenito djelo darivanja krvi.

Susretu su prisustvovali dr. Sabina Čamdžić-Smajić, Indira Jahić i Vildana Sulejmanović te Mumin-ef. Mumić, koordinator za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog i Amina Đulović, stručni saradnik.