Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar razgovarali su danas u Muftijstvu tuzlanskom o značajnim projektima za povratnike u Podrinju i Posavini.

Tema ovog sastanka bila je fokusirana na važna pitanja koja se odnose na život Bošnjaka u mjestima povratka i projekte koji će doprinijeti unapređenju kvalitete života u povratničkim sredinama. Razmijenjene su ideje i izneseni prijedlozi za jačanje saradnje Muftijstva i Ministarstva na ovim važnim projektima.

Muftija Fazlović se zahvalio ministru Dizdaru na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima i programima Muftijstva tuzlanskog u džematima povratka. Naglasio je potrebu snažnijeg djelovanja institucija na svim nivoima vlasti kada su u pitanju prava i potrebe ljudi koji su se, nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu, vratili u svoja mjesta u Podrinju i Posavini.

Ministar Dizdar je iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću na konstruktivnom dijalogu te je istakao važnost daljnje saradnje s ciljem ostvarivanja boljih uslova života za povratnike.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Muftijstvo tuzlansko će u toku ove godine realizirati značajne infrastrukturne i druge projekte u povratničkim mjestima.