Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u subotu 27. aprila 2019. godine E. Andrew Balasa, Univerzitetskog profesora na Augusta University u gradu Augusta, Džordžija, SAD.

Prof. Balas je osnivač i predsjednik Fondacije Predvodnik koja podržava i pomaže razvoj talenata i obrazovanje malih nacija i manjina. Ova organizacija realizuje projekte širom svijeta, a član je i Evropske akademije nauka i umjetnosti.

On je Muftiji predstavio projekte koje trenutno realizuju u Bosni i Hercegovini, poput projekta Budući svjetski poduzetnici, čija realizacija se provodio u školama u devet gradova širom Bosne i Hercegovine. Jedna od škola učesnica u ovom programu je i Behram-begova medresa, koja je 27. aprila bila domaćin Konferencije o razvijanju poduzetničkih vještina kod srednjoškolaca. Istakao je posvećenost Medrese, njenog menadžmenta i uposlenika, kvalitetnom obrazovanju i uspjehu učenika.

Muftija je izrazio podršku ovom projektu i naporima koje prof. Balas čini kako bi pomogao mladima u našoj zemlji da razviju svoje talente i budu uspješni u budućnosti. Izrazio je i želju da se što intenzivnije podrže projekti usmjereni na zajednički rad s mladima iz različitih vjerskih zajednica, posebno na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika srpska.