Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u petak 16. marta, je primio direktora Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla dr. Nešada Hotića. Dr. Hotić se muftiji Fazloviću zahvalio za sveukupnu i kontinuiranu pomoć Muftijstva tuzlanskog u rekonstrukciji Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Muftijstvo tuzlansko je, putem akcije „Vršnjak – vršnjaku“ koja je 2016. godine provedena u mektebima i na časovima predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim školama na području Muftiluka tuzlanskog, pomoglo adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju. Donacijom 15.000 KM tada je pomognuta obnova ovog odjeljena i na taj način obezbijeđen adekvatan boravak i liječenje djece oboljele od malignih oboljenja.

Muftijstvo tuzlansko se, ovih dana, donacijom od 5.000 KM uključilo i u humanitarnu akciju pod nazivom “Za ljepši osmijeh dječiji” koja je pokrenuta s ciljem adaptacije Klinika za dječije bolesti u Tuzli. Ova klinika se nalazi u kompleksu tuzlanskog UKC-a i djeluje već skoro 40 godina, a trenutni uslovi nedostatni su za potrebe mališana i njihovih roditelja. U okviru ove humanitanrne akcije aktivan je broj 090 292 046 (jednim pozivom doniraju se 3 KM), a akcija traje do 14. aprila ove godine.

“Muftijstvo tuzlansko nije prvi put iskazalo ovakvu dobronaklonost prema Klinici za dječije bolesti i jedan je od najvažnijih donatora kada smo prije godinu i po otvorili novo Odjeljenje za onkologiju i hematologiju, koje je veoma savremeno i moderno i predstavlja jedno od najboljih odjeljenja u regiji. Time smo zaokružili kompletan proces liječenje malih pacijenata koji, nažalost, boluju od teških bolesti. Nas čeka još mnogo posla i šira društvena zajednica treba da zna ono što radimo, a dobri ljudi se uvijek jave i pomognu nam,” kazao je direktor Hotić.

Dr. Hotić je ovom prilikom muftiji Fazloviću uručio i zahvalnicu za donaciju sredstava za adaptaciju Klinika za dječije bolesti u Tuzli.