Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović  posjetio je u petak, 25. decembra 2020. god. Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Tom prilikom Muftija je u Riječanskoj džamiji održao hutbu u kojoj je, govoreći o značaju sticanja znanja i važnosti naših medresa, posebno istakao ulogu i značaj Podrinjske medrese u Zvorniku, a povodom sto i pedesete godišnjice njezine Vakufname, odnosno dokumenta na osnovu kojeg je 1870. godine započeo njezin rad. Tokom svog rada i djelovanja, Podrinjska (Drinska) odnosno Zvornička medresa, kako se sve ova školska ustanova naziva, nedvojbeno je imala značajnu kulturno-obrazovnu ulogu
među muslimanima Zvornika i njegove okoline.

Muftija Fazlović je o radu MIZ Zvornik razgovarao sa glavnim imamom Haris-ef. Mustajbašićem i predsjednikom Izvršnog odbora mr. Mustafom-ef. Muharemovićem. Sastanku je prisustvovao i prof. Idriz-ef. Memić.

Upriličen je i obilazak gradilišta dvaju centralnih spomen obilježja na području ovog medžlisa. Članovi građevinskog odbora spomen obilježja u Kamenici su Muftiju upoznali sa tokom izgradnje, planovima za naredni period i planiranim aktivnostima nakon završetka projekta. O naporima izgradnje spomen obilježja „Bijeli potok“ , te stanju u džematima Đulići i Klisa, govorili su džematski imami Senajid-ef. Alić i Zijad-ef. Hasanović.

Muftija Fazlović je pohvalio dobru organizaciju rada u ovom medžlisu i njegovim džematima, a plodovi tog vrijednog rada vidljivi su na mnogim poljima. Muftijstvo tuzlansko će nastaviti s pružanjem podrške ovim projektima i drugim aktivnostima koje se provode na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, istakao je Muftija.