Medžlis Islamske zajednice Gornja Tuzla u utorak, 4. aprila 2023. godine, upriličio je iftar za 100 polaznika mektepske pouke ovoga medžlisa.

Polaznici mektepske pouke okupili su se ispred Šehidske česme u Gornjoj Tuzli gdje su proučili Fatihu pred duše šehida a zatim su obavili akšam-namaz i iftarili zajedno sa svojim muallimima. Nakon iftara polaznici mektepske pouke su se uputili prema džamijama na teravih-namaz. Gornjotuzlanski dječaci i djevojčice često posjećuju svoje džamije i njihov su najljepši ukras, posebno tokom mjeseca ramazana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović obavio je teravih-namaz sa džematlijama u Čaršijskoj džamiji u Gornjoj Tuzli te je u svome obraćanju pohvalio polaznike mektepske pouke. Muftija je istakao da su ibadeti koje tokom ramazana obavljamo u džematu poruka da bolje shvatimo ulogu džemata, da budemo čvršće jedni uz druge jer je Allahova, dželle šanuhu, pomoć tamo gdje ljudi rade na svome zajedništvu. A najbolji način da se Allahovog užeta držimo su ibadeti, poručio je muftija Fazlović.

Glavni imam MIZ Gornja Tuzla Salih-ef. Jusić se zahvalio muftiji Fazloviću na ovoj posjeti i porukama koje je uputio prisutnima kao i na stalnoj brizi o ovome medžlisu i podršci njegovom radu.