U petak, 29.07.2022. je upriličena svečanost povodom polaganja kamena temeljca za begovsku kulu u Skočiću. Program je započeo klanjanjem džume-namaz u džamiji u Skočiću, a hatib je bio Hadis-ef. Bošnjak, imam džemata Ebu Hanife iz Beča.

Programu je prisustvovao izaslanik Vakufske direkcije iz Sarajeva Asmir Neimarlija, rukovodilac odjela za projekte Vakufske direkcije, glavni imam MIZ Zvornik hafiz Izet-ef. Salkanović, lokalni imam Ahmet-ef. Memić, kao i pomoćnik ministra Edina Ramića Nisvet Mujanović. Domaćini su se ovom prilikom zahvalili svima na podršci, a posebno Mustafa-ef. Muharemoviću, predsjedniku IO MIZ Zvornik.

Prema dostupnim izvorima, kulu u Skočiću sagradio je početkom 19. stoljeća Smail-beg Begzadić. Osim kule, u zidom opasanom dvorištu nalazio se i odžak, a pored i druga kula i česma. Ove dvije zgrade propale su 1898. ili 1899. godine. Gornji spratovi su služili za stanovanje, a donji za odbranu. Begzadići su u to vrijeme bili veliki zemljoposjednici, a prenosi se da su imali posjede i s druge strane Drine.

Kula je bila zapaljena 1942. godine zajedno s naseljem. Nakon Drugog svjetskog rata nije dovoljno održavana, pa su mještani odnosili kamenje za svoje potrebe. Potpuno je srušena 1992. godine. Islamska zajednica će podržati inicijativu da se kula obnovi i bude dio ponude vjerskog turizma zajedno s drugim znamenitostima na području Zvornika.