Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, shodno svom trajnom opredjeljenju ka dobrotvornom radu donirala je deset hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

U Dijaliznom centra Odžak, koji pripada Kliničkom centru Orašje, u utorak 14. januara 2020. godine, dodijeljen je hemodijalizni aparat za potrebe Centra i njegovih bolesnika.

Dr. Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, podsjetio je da su vakufi uvijek bili u službi pomoći onima kojima je ona potrebna.

“Do sada smo dodijelili sedam aparata kliničkim centrima u Tuzli, Zenici, Visokom, Tešnju a sada i Odžaku. Ostala su još tri aparata koja planiramo dodijeliti kliničkim centrima u Mostaru, Travniku i Goraždu. Ovo je projekat Islamske zajednice kojim ona izražava zadovoljstvo što je u prilici da pomogne onima kojima je to potrebno”, kazao je Zajimović.

Ovaj projekat Islamska zajednica realizira u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom El-Nedžat iz Kuvajta, a uručenju aparata u Odžaku prisustvovao je glavni imam Fahrudin-ef. Mujanović i rukovodilac Službe za finansijske i ekonomske poslove Muftijstva tuzlanskog Muhamed Bilajac.