U nedjelju 18.5.2014. godine pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac prisustvovao je hatma-dovi polaznika mektebske nastave u džematu Centaru Teočaku.

Tokom dvosatnog programa polaznici ovog mekteba su pred džematlijama, roditeljima, rodbinom i prijateljima demonstrirali dobre rezultate svog redovnog pohađanja nastave. Na kraju programa su dobili i pohvale njihovog muallima, glavnog teočanskog imama Muhameda-ef. Rizvića.

Sead-ef. Seljubac je na ovoj svečanosti održao prigodan vaz, čestitavši djeci, njihovm roditeljima i muallimu izvrsne rezultate.

Nakon ovog programa, Seljubac se susreo i s načelnikom općine Teočak Tajibom Muminovićem i razgovarao o stanju na teočanskom području i posljedicama izazvanim djelovanjem brojnih klizišta.

Seljubac je, nakon Teočaka, posjetio i klizište u džematu Kikači, MIZ Kalesija, koje je ugrozilo lokalno mezarje i s glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa Kalesija, te ekipom iz Komemorativnog centra Tuzla, ostvario uvid u stanje na ugroženom mezarju. O daljnjim koracima na saniranju ovog klizišta vodit će se razgovori s nadležnim službama u Općini Kalesija i porodicama čiji su bližnji tu ukopani.