Povodom sinošnjeg uznemiravanja Bošnjaka u Zvorniku, Medžlis Islamske zajednice Zvornik je uputio saopćenje za javnost u kome se kaže:

Protekle noći (25. jula 2019. godine), nešto više od sat vremena iza ponoći, u našem gradu se dogodio incident sa elementima nacionalne i vjerske mržnje, kada je grupa od pet mladića gađala ogradu Riječanske džamije u centru Zvornika.

Kao i u mnogim sličnim situacijama materijalna šteta je zanemariva, ali ono što nas boli i što predstavlja ozbiljan problem jeste činjenica da se ovakvi incidenti uopće događaju u našem gradu, posebno ako znamo da su tri osobe bile maloljetne. Podsjećamo da ovo nije prvi ovakav slučaj.

Smatramo da se po pitanju prevencije ovakvih događaja mora uraditi mnogo više. Činjanica da se ponavljaju, s vremena na vrijeme, govori nam da se na tom planu ne radi dovoljno.

S obzirom da su nadležni policijski organi identificirali počinitelje tražimo da se preduzmu zakonom propisane mjere kako se slični slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti.