(Foto klix.ba)

Jutros u 2.55 sati ispred vakufske kuće pored Džedid džamije u Janji ponovo se desila provokacija i uznemiravanje Bošnjaka, potvrdio je za Preporod.info Mujaga-ef. Cifrić.

Porodica sa troje malodobne djece je uznemirena.

– Jutros u 2:55 sati, vozilo iz kojeg je odzvanjala glasna muzika (nacionalističke pjesme), unemirilo je porodicu. Nakon što je supruga čula glasnu muziku i galamu, primjetila je navedeno vozilo. Vozilo iz kojeg je izašao mladić sa zadnjeg sjedišta, dvadesetak metara prije džamije, iz pravca glavne – Bijeljinske ulice, dizao je ruke u zrak i proderao se: Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani! – ispričao je za Preporod.info Mujaga-ef. Cifrić.

Kazao je da se vozilo nakon toga zaustavilo i ispred same Džedid džamije.

– Ponovo je izašao iz auta, vikao istu rečenicu, dizao ruke, a vozač automobila je također rukom pokazivao u pravcu džamije. Mladić je sjeo u vozilo te su nastavili put prema Novom naselju Janja – naveo je Mujaga-ef. Cifrić.

Dodao je da su zabrinuti i uznemireni.

Slučaj je prijavljen policiji, Muftijstvu tuzlanskom i Međureligijskom vijeću.

Podsjećamo, 6. januara je zabilježen sličan slučaj.

– Mi se nećemo pokolebati, ovdje smo na svom ognjištu i s naše strane ćemo pokušati učiniti sve da ne dođe do većih problema – poručio je tada glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Omer-ef. Camić.

Povodom incidenta koji se desio 6. janura, sinoć je Janju posjetio i održao sastanak s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Janja, članovima savjeta mjesne zajednice Janja i odbornicima u skupštini grada Bijeljina, gradonačelnik grada Bijeljina Ljubiša Petrović.