U posjeti institucijama Posavskog kantona, u utorak 21. novembra, je boravio pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac.
Sead-ef. Seljubac je, zajedno sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Orašje Salim-ef. Kanlićem i predsjednikom IO ovog medžlisa Mirsad-ef. Arnautalićem, posjetio Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavskog kantona, gdje su razgovarali sa ministrom Mariom Pejićem.
Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i o prijedlozima za aktivnosti u narednom periodu, a posebno o statusu predmeta Islamska vjeronauka. Izražena je želja da se dobra saradnja na tom polju nastavi i u narednom periodu, te da se pristupi i potpisivanju protokola o daljnoj saradnji između Muftijstva Tuzlanskog i ovog ministarstva.
Održan je i sastanak u Medžlisu Islamske zajednice Orašje, gdje se ragovaralo o aktivnostima Medžlisa i mektebskoj nastavi. Sastanku je prisustvovao i imam Ibrahim-ef. Đozić.
Posjeta Osnovnoj školi „Orašje“ počela je susretom sa direktoricom škole Tatjanom Kopić, a razgovarano je o izvođenju predmeta Islamska vjeronauka u ovoj školi, a zatim su gosti prisustvovali času Islamske vjeronauke koji je održao vjeroučitelj Mirsad Arnautalić.