Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u subotu, 4. marta 2023. godine, Medžlis Islamske zajednice Bratunac.

Muftija Fazlović je tom prilikom posjetio mekteb u džematu Konjević Polje, gdje imamsku dužnost obavlja Adnan-ef. Mujaković te mekteb u džematu Pobuđe gdje je imam Admir-ef. Velić. Isti dan, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić posjetio je mekteb Adžići, u džematu Glogova i mekteb u džematu Hrnčići gdje imamsku dužnost obavljaju Hariz-ef. Čomić i Sulejman-ef. Husejnović.

Nakon posjete mektebima upriličen je sastanak sa članovima Izvršnog odbora MIZ Bratunac. Muftija je čestitao članovima Izvršnog odbora izbor u naredni mandat, istakavši značaj njihovog hizmeta Islamskoj zajednici i Bošnjacima na ovome području. Članovi Izvršnog odbora su muftiju Fazlovića upoznali sa stanjem Bošnjaka u Bratuncu, izazovima sa kojima se susreću, te su iznijeli svoje prijedloge za unaprjeđenje života Bosnjaka u Bratuncu.

Muftija Fazlović je održao i radni sastanak sa imamima Medžlisa IZ Bratunac. Imami su kroz kratke prezentacije predstavili vjerske i druge aktivnosti koje se realiziraju u džematima, te ukazali na izazove sa kojima se suočavaju u svome radu. Muftija je pohvalio rad glavnog imama i predsjednika IO Elvir-ef. Hodžića i Admir-ef. Velića te svih imama ovoga medžlisa. Zahvalio im se na njihovim pregnućima te je ukazao na dvije primarne zadaće, dva emaneta imama u savremenom dobu: podučavanje vjeri i odgajanje na njenim principima, posebno djece u mektebima i na časovima islamske vjeronauke. Prema ovim aspektima imamskog poziva treba pokazati posebnu pažnju, naglasio je muftija Fazlović.

Tokom ove posjete Medžlisu Islamske zajednice Bratunac, muftija Fazlović je posjetio tekiju Hamza-dede Orlovića u Konjević Polju. Obraćajući se okupljenima u tekiji, Muftija je kazao kako je ovo mjesto na kojem je sjeme duhovnosti davno posijano. U Konjević Polju su generacijama živjeli ljudi koji su časno nosili bajrak dini-islama. Islamska zajednica je nastojala da obnovi ovu tekiju na ovom mjestu i hvala Bogu to je uspješno obavljeno. Muftija se zahvalio glavnom imamu, predsjedniku medžlisa, imamima, šejhu Edibu Kraviću i svima koji već pet godina brinu o ovoj tekiji u kojoj se obavljaju namazi i uči zikr.

Muftija Fazlović je posjetio majku i suprugu šehida Timu Delić u Bratuncu. Njena dva sina Nedžad i Samir te suprug Mehmedalija ubijeni su u zgradi  OŠ „Vuk Karadžić“ koja je tokom Agresija na Bosnu i Hercegovinu bila logor.