Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, 25. marta 2023. godine, posjetio je medžlise Islamske zajednice Odžak i Modriča.

Muftija Fazlović je prisustvovao mukabeli koja se uči u odžačkoj džamiji te se tom prilikom obratio džematlijama, posebno istakavši da su ramazanski dani u ovom gradu uljepšani mukabelom kojoj prisustvuje preko stotinu džematlija. Muftija je govorio o ibadetima, posebno istakavši redovno obavljanje namaza i učenje Kur'ani-kerima.

Tokom ove ramazanske posjete, upriličen je susret s Izvršnim odborom medžlisa te je muftija Fazlović članovima novog saziva poželio uspješan rad u ovom mandatu. Glavni imam Safet-ef. Karahmetović i predsjednik IO Ahmer Škrijelj su se zahvalili Muftiji na ovoj posjeti i podršci MIZ Odžak. Istakli su da će Izvršni odbor u svome radu nastojati da opravda ukazano povjerenje te će dati maksimalan doprinos osiguravanju najboljih uvjeta za odvijanje vjerskog života u Odžaku.

Muftija Fazlović je posjetio porodicu rahmetli Fahrudin-ef. Mujanovića, dugogodišnjeg imama Medžlisa IZ Odžak. Fahrudin-ef. je od 1984. godine obavljao dužnost imama i glavnog imama u Odžaku a i tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu bio je uz svoje džematlije i organizirao njihov povratak u Odžak. Na Ahiret je preselio 24. septembra 2020. godine.

Isti dan, muftija Fazlović je posjetio Medžlis Islamske zajednice Modriča gdje je održan sastanak s glavnim imamima i imamima medžlisa Modriča, Bosanski Šamac, Odžak i Orašje. Razgovarano je o aktivnostima i stanju u posavskim džematima i medžlisima.

U Modriči je muftija Fazlović posjetio Srednji džemat gdje se nakon teravih namaza obratio džematlijama.

“Naš lijepi ramazan, mubarek mjesec, još jedan je Allahov neizmjeran dar. A ništa se ne može usporediti sa onim što nam Allah, dželle šanuhu, daruje. Mi smo u ovaj časni mjesec ukoračili sa jako puno nade jer nam se valja popravljati. Nema ljudskog bića koje je savršeno i naša težnja je da se stalno popravljamo. Ramazan je staza koja je osvijetljena s mnogo nura. Mi to zaista osjećamo. Dokaz su naši ibadeti u ramazanu, naš namaz i naš post”, kazao je između ostalog muftija Fazlović. Istakao je važnost džemata u životu ljudi. Pozvao je džematlije da brinu o odgoju svoje djece te je istakao vrijedan rad u mektebu imama modričkih džemata.

Glavni imam Redžo-ef. Mehanović se zahvalio Muftiji na posjeti, naglasivši da je ovo jedna od najstarijih džamija u Modriči koja je porušena te je imala sudbinu kao i većina džamija u Rs. Nakon Agresije na Bosni i Hercegovinu džamija je obnovljena i svečano otvorena prošle godine.

Prisutnim se obratio i imam džemata hafiz Mustafa-ef. Mujkić, koji se u svoje i u ime džematlije zahvalio na ovoj posjeti.