Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak 17. aprila 2020. godine Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Tom prilikom Muftija je razgovarao s glavnim imamom hafizom Ahmed-ef. Huskanovićem i predsjednikom Izvršnog odbora dr. Amirom Karićem. Susretu je prisustvovao rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.

Razgovarano je o radu ovog medžlisa u vanrednim okolnostima, načinu organizacije vjerskog života, radu s mektebskim polaznicima, mladima i različitim edukativnim programima koji su prilagođeni novonastaloj situaciji, kao i brizi o starijim i bolesnim džematlijama.

Muftija Fazlović je pohvalio ove aktivnosti, te je istakao odgovoran pristup osmišljavanju i obavljanju poslova Medžlisa Tuzla, kao i svih naših medžlisa, u ovom vremenu brojnih izazova. Muftijstvo tuzlansko će i u narednom periodu pratiti i podržavati napore koji se čine kako bi se vjerski život u džematima na području Muftiluka tuzlanskog odvijao na način kako je to najbolje moguće u ovim okolnostima.