Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, boravio je u petak 15. decembra u Medžlisu Islamske zajednice Kalesija.

Tokom ove posjete muftija Fazlović je imao sastanak sa predstavnicima ovog medžlisa, glavnim imamom Enver-ef. Alićem i predsjednikom Izvršnog odbora medžlisa Muhamedom Alićem. Razgovarano je o radu medžlisa, a posebno o osavremenjavanju rada džemata.

Muftija Fazlović je predvodio džuma-namaz i održao je hutbu u džamiji u Raincima Gornjim. Nakon džuma-namaza u ovom džematu je predstavljen projekat budućeg mektebskog centra.

Ovaj džemat ima oko 800 domaćinstava, a mektebska nastava se održava u 4 mekteba koje pohađa 110 mekteblija. I starije generacije u ovom džematu stiču znanje o svojoj vjeri, pa su tako na časovima arapskog pisma i kiraeta za odrasle 124 osobe naučile učiti Kur'an. Mnogo mladih je uključeno u rad džemata, a svima njima na raspolaganju je i džematska biblioteka sa preko 1.000 naslova.

Mektebski centar, koji će se uskoro graditi u Raincima Gornjim, sadržavat će mektebsku učionicu, multimedijalnu salu, kancelariju i tri poslovna prostora.

Muftija Fazlović je obišao i gradilište džamije sa edukativnim centrom i imamskim stanom u kalesijskom naselju Dubnica. Muftija je prisustvovao i sastanku Građevinskog odbora za izgradnju centra u Dubnici na kojem su dogovoreni konkretni koraci za dovršetak gradnje ovog savremenog džamijskog kompleksa sa svim potrebnim pratećim sadržajima.