Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak, 8. februara 2022. godine Medžlis Islamske zajednice Srebrenik.

Muftija Fazlović je o radu ovog medžlisa i aktivnostima u džematima razgovarao s glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem, predsjednikom Dževadom Šehrićem i imamima. Na sastanku se prisutnima obratio Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove koji je govorio o stanju savremenog bosanskohercegovačkog društva. Ishak Mehuljić, predsjednik osnovnog odbora Udruženja ilmijje Srebrenik, u ime imama ovog medžlisa, čestitao je muftiji Fazloviću odbranu doktorskog rada na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu te imenovanje na dužnost muftije tuzlanskog u novom mandatu.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju pohvalio aktivnosti u džematima, te rad i razvoj Medžlisa IZ Srebrenik. Istakao je dobre rezultate koje muallimi ovog medžlisa postižu na mektepskoj pouci. Primjer tome je i uspjeh Jasmin-ef. Begunića kojem je krajem prošle godine Muftijstvo tuzlansko dodijelilo priznanje i nagradu za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2020/21. godinu.

Muftija je ovom prilikom uputio čestitke i novom hafizu Mevludin-ef. Salkiću, imamu džemata Falešići, na njegovom velikom uspjehu. Hafiz Salkić je treći hafiz među imamima ovog medžlisa. Muftija je uručio i zahvalnice grupi imama za njihov nesebičan doprinos obnavljanju vjerskog i društvenog života u Srebrenici, mjestu Šehitluka genocida nad muslimanima Bošnjacima.

Nakon sastanka s imamima, muftija Fazlović je posjetio džemat Tinja gdje je ozvaničen početak gradnje nove džamije i islamskog centra. Imam Vasif-ef. Mahmutović i džematlije ovog džemata iskazali su radost zbog izgradnje novog objekta, te su izrazili nadu da će radovi teći planiranom dinamikom i da će se uskoro na ovom mjestu okupljati i dini-islamu podučavati veliki broj djece i mladih.