Dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, posjetio je 8. septembra Medžlis Islamske zajednice Vlasenica i Edukativni centar u Novoj Kasabi.

Dr. Seljubac se u Medžlisu susreo s glavnim vlaseničkim imamom Nurdin-ef. Grahićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mujom Hadžiomerovićem.

Tokom ovog susreta, razgovarano je o početku mektebske i vjeronaučne godine, prilikama u džematima i organizaciji vjerskog života na ovom području, kao i o nedavnom događaju u odjeljenju drugog razreda Javne ustanove Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Vlasenici koji je ovih dana uznemirio bošnjačku javnost.

vlasenica sept 2017 1

Dr. Seljubac je zajedno sa glavnim vlaseničkim imamom Nurdin-ef. Grahićem posjetio i Edukativni centar u Novoj Kasabi, gdje se izvodi instruktivna nastava za učenike iz Konjević Polja. Ova posjeta je organizirana povodom početka nove školske godine, a dr. Seljubac obišao je učenike i njihove nastavnike zaželivši im puno uspjeha i novih znanja.

kp 3

Tokom boravka u Novoj Kasabi pomoćnik muftije tuzlanskog susreo se i sa članovima Savjeta roditelja čija djeca pohađaju instruktivnu nastavu u Edukativnom centru.