Prema redovnom planu praćenja rada muallima i mekteba, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, 4. maja ove godine, posjetili su mektebe u medžlisima Odžak i Modriča.

Obavljen je uvid u izvođenje mektepske pouke u Odžaku i rad muallima Indire Kusur i Mujo-ef. Zahirovića. U Modriči su muftija Fazlović i dr. Husić prisustvovali časovima mektepske pouke u džematima Islam Varoš, gdje je muallim Omer-ef. Šaldić, i Srednjem džematu, gdje je muallim hafiz Mustafa-ef. Mujkić. Ovoj posjeti mektebima prisustvovali su i glavni imami Safet-ef. Karahmetović i Redžo-ef. Mehanović.

Muftija Fazlović je pohvalio entuzijazam muallima te je govorio o važnosti mektepske pouke u podučavanju dini-islamu i odgajanju naših najmlađih.

Nakon posjete mektebima, muftija Fazlović je održao radni sastanak s glavnim imamima i imamima medžlisa Modriča, Bosanski Šamac, Odžak i Orašje. Razgovarano je o vjerskom životu u džematima, s akcentom na važnije planove čija realizacija se očekuje u narednom periodu. Muftija se zahvalio imamima u Posavini na njihovim doprinosima važnoj misiji Islamske zajednice. Ovi medžlisi i džemati imaju dobru osnovu na kojoj će se još predanije djelovati kako bi se postigao željeni rezultat u budućnostite, naglasio je muftija Fazlović.