Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i članovi komisije za praćenje rada u mektebima posjetili su u subotu 17. novembra 2018. godine mektebe u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla.

Tokom ove posjete obavljen je uvid u rad muallima i mektebske pouke u 12 mekteba ovog medžlisa. Posjetom su obuhvaćeni mektebi džamije Kralj Abdulah, Gazi Turali-begove, Vikaljske, Mejdanske, Jalske i Šarene džamije, mekteb Kulturno-obrazovnog centra Tušanj i mektebi u džematima Tušanj, Solina, Krojčica, Novo naselje Solina i Grabovica.

Radnom sastanku, koji je održan nakon obilaska mekteba, prisustvovali su muallimi čiji mektebi su bili obuhvaćeni posjetom kao i članovi Izvršnog odbora Medžlisa.

Tokom sastanka, muftija Fazlović je ukazao na važnost progresa osvarenog u dosadašnjem radu, ali je istakao i potrebu da se daleko više angažiramo u našem radu u džematima, posebno u sredinama kao što je Tuzla.

Tokom mjeseca novembra članovi komisije su posjetili i Medžlis Islamske zajednice Teočak, gdje je obavljen uvid u rad mekteba u svim džematima ovog medžlisa. Održan je i radni sastanak na kojem su analizirani dosadašnji rad i uspjesi, te je razgovarano i o načinima unaprjeđenja mektebske nastave u ovom medžlisu.