Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i članovi komisije za praćenje rada u mektebima posjetili su u subotu 27. oktobra mektebe Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Tokom ove posjete obavljen je uvid u rad muallima i mektebske pouke u devet mekteba ovog medžlisa. Posjetom su obuhvaćeni mektebi Divič, Kula Grad, Klisa, Sapna, Međeđa, Ravne, Zvornik, Zaseok i Žuje-Šarci.

Održan je i radni sastanak kojem su prisustvovali muallimi čiji mektebi su bili obuhvaćeni posjetom kao i članovi Izvršnog odbora Medžlisa i džematskih odbora. Razgovarano je o izvođenju mektebske nastave, uslovima u kojima se nastava odvija i opremljenosti mektebskih učionica. Sumirani su do sada ostvareni rezultati, te je na osnovu analiza razgovarano o još boljem radu u narednom periodu.

Tokom mjeseca oktobra, članovi komisije su posjetili i medžlise Vlasenica i Gornja Tuzla.

U subotu 6. oktobra, u Medžlisu IZ-e Vlasenica je obavljen uvid u rad u mektebima Vlasenica-grad, Rovaši, Skugrići, Cerska-Gobelje i Nova Kasaba-Raševo. U subotu 20. oktobra realizovana je posjeta mektebu u Medžlisu IZ-e Gornja Tuzla. I nakon ovih posjeta mektebima održani su radni sastanci sa glavnim imamima, muallimima i članovima izvršnih i džematskih odbora.