Članice mekteba za cjeloživotno učenje džemata Lukavac Grad, Medžlis IZ-e Puračić, posjetili su početkom mjeseca augusta Novi Pazar i ustanove Mešihat IZ-e u Srbiji.

Posjeta je počela obilaskom Fakulteta za islamske studije gdje je delegaciju dočekao i ugostio prodekan za nastavu prof. dr. Admir Muratović. On je predstavio historijat grada Novog Pazara i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

Potom je uslijedio obilazak MOK-a i Sinan-begove džamije, kao i Pazarišta i Islamskog centra u Delimeđu.

U prostorijama Škole Kur’ana Časnog, goste je dočekao sekretar prof. Džemil Destanović, koji je ukratko predstavio rad Škole i upoznao goste sa osnovnim aktivnostima ove ustanove.

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru goste je dočekao direktor Medija centra Salahudin Fetić, a na samom kraju uslijedila je posjeta Sandžak televiziji, a potom i obilazak grada.

Organizator ovog edukativnog putovanja je Hasiba Sračević, koordinatorica za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog. Ovom putovanju pridružila se i koordinatorica Medžlisa IZ-e Odžak Indira Kusur sa svojim džemtlijkama, kao i putnice iz Banja Luke, Danske, učiteljice kolektiva O.Š. Lukavac Grad i dr. Domaćin i vodič gostima u Novom Pazaru bila je prof. Mejra Destanović.

posjeta novom pazaru 2

posjeta novom pazaru3