U povodu 111. godišnjice osnivanja Udruženja ilmijje Bosne i Hercegovine, Okružni odbor Tuzla je upriličio posjetu kolegama sa područja Medžlisa IZ Zvornik.

Predstavnicima svih odbora sa područja Muftijstva tuzlanskog na čelu sa predsjenikom Okružnog odbora Kenan-ef. Aliefendićem domaćin je bio Meho-ef. Hasanović. U delegaciji je bio i izaslanik Muftije tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić.

Nakon zajedničkog druženja u Diviču organizirana je posjeta spomen obilježju u Kamenici. S područja Kamenica – Glodi od 1992. do 1995. godine ubijeni su imami: Sakib-ef. Bajrić, Osman-ef. Baščelić, Reif-ef. Fejzić, Ahmed-ef. Memić, Suljo-ef. Memić, Sakib-ef. Memić, Munib-ef. Memić i Ramiz-ef. Redžić.

Na musali spomen obilježja proučena je sura Jasin, a gostima su se obratli predsjenik Okružnog odbora Kenan-ef. Aliefendić, glavni imam Medžlisa Zvornik Izet-ef. Salkanović. Historijski sat održao je Mustafa-ef. Muharemovića.

Na kraju se prisutnima obratio dr. Mensur-ef. Husić, koji je prisutnima prenio selame muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića. Istakao je ulogu imama u proteklih 111 godina u misiji islama, vođenju i podučavanju našeg naroda u veoma dinamičnim vremenima, koja su obilježena brojnim izazovima i iskušenjima. Bijela ahmedija je uvijek bila simbol duhovne čistote, slobode i tolerancije, te jasan orijentir u vremenu i prostoru. Ovaj narod se uzdizao tintom učenjaka i krvlju šehida, o čemu svjedoči ovo spomen obilježje žrtvama genocida u Kamenici i brojna druga širom Bosne i Hercegovine, kazao je dr. Husić.