Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 24. marta 2022. godine, Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli.

Direktorica Zavoda Selma Hodžić i njeni saradnici zahvalili su se muftiji Fazloviću na ovoj posjeti i dugogodišnjoj podršci Zavodu. Podsjetili su na dobru saradnju s Behram-begovom medresom, njenom upravom, profesorima i učenicima. Tokom razgovora predstavljen je način rada ove ustanove, izazovi s kojima se suočavaju te planovi za naredni period.

Muftija Fazlović je ovom prilikom obišao prostorije Zavoda, te se susreo s učenicima i uposlenicima. Pohvalio je rad svih uposlenika Zavoda i njihovu spremnost da učestvuju u odgoju i obrazovanju djece, ukazujući na to da su samilost i dobrota ključni segmenti svakog društva. Naglasio je da će Muftijstva tuzlanskog, u skladu sa svojim mogućnostima, i dalje pružati podršku radu Zavoda.

Susretu su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog Amina Đulović.

Zavod trenutno pohađa 134 učenika osnovne i srednje škole. Ova ustanova je internatskog tipa a dva su zanimanja koja nakon završene osnovne škole mogu odabrati učenici u Zavodu. To su pomoćni krojači i pomoćni kuhari. Prošle godine je u Zavodu otvoreno i Odjeljenje za radno osposobljavanje.