U subotu 30.6.2018. godine u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Orašje i džamiji „Aziziji“ boravili su predsjednik skupštine Posavskog kantona g. Joso Marković i Ministar za prosvjetu, kulturu i sport u Vladi Posavskog kantona g. Drago Kopić sa svojim sardnicima. Prisutne je primio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Orašje, dr.sc. Mirsad-ef. Arnautalić. On ih je upoznao s historijom medžlisa, pokazao džamiju i govorio o njenom značaju za sve stanovnike na ovim prostorima.

Istog dana, u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Orašje i džamiji „Aziziji“ boravili su i gosti iz Zagreba, Republike Hrvatske, i to historičar s Instituta za društvene znanosti „Ivo Pilar“ u Zagrebu dr.sc. Zlatko Hasanbegović, kao i dr.sc. Miroslav Akmadža historičar iz Zagreba i teolog dr.sc. Anto Mikić.

Prisutne je ugostio dr.sc. Mirsad-ef. Arnautalić, gdje je u razgovarano o historiji, ratnoj prošlosti, svakodnevnom životu, ali i o dobrim odnosima na ovim prostorima između naroda, a koje treba uvijek unaprjeđivati.