U subotu, 28. oktobra 2023. godine, u džematu Vukovije Gornje, Medžlis IZ Kalesija, održan je program pod nazivom “Večer hafiza”.

Ajete iz Kur'ana Časnog su učili kalesijski hafizi: hfz. Omer Zulić, hfz. Asmir Imamović i hfz. Aid Smajić.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija program “Večer hafiza” organizirao je s ciljem promocije kalesijskih hafiza. Ove godine predstavljen je hafiz prof. dr. Aid Smajić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, koji titulu hafiza nosi gotovo 30 godina (hifz položio 1994. godine).

“Večer hafiza” je održana u džematu Vukovije Gornje a na početku svečanosti prisutnima se obratio imam džemata Vukovije Gornje Enes-ef. Sakić, koji je u svom govoru istakao da džemat Vukovije Gornje egzistira gotovo pola stoljeća, odnosno džamija u Vukovija Gornjim je otvorena krajem oktobra 1980. godine.

Prigodno predavanje održao je hfz. Amir Hodžić, koji je, iako je bio domaćin, imao ulogu gosta predavača. Hafiz Amir Hodžić je iz Vukovija Gornjih i u svom džematu je govorio o važnosti učenja Kur'ana i primjene njegovih propisa u životu, jer je Kur'an objavljen živima a ne mrtvima.

Prijevode značenja kur'anskih ajeta čitao je akademski glumac Nermin Hodžić, kao i pobjednički rad sa literarnog natječaja (srednjoškolci) iz 2017. godine na temu “Volimo te, o Allahov Poslaniče”. Na kraju programa predsjednik džematskog odbora džemata Vukovije Gornje, h. Mehmed Hamidović, u ime džemata je uručio zahvalnice istaknutim pojedincima za njihov doprinos u radu džemata Vukovije Gornje.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu” nastavlja se 7. novembra 2023. godine, kada će biti upriličena Večer ilahija u izvedbi članova Hora Behram-begove medrese u Tuzli.