Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u petak 23. marta, posjetio Medžlis Islamske zajednice Gradačac gdje se susreo s glavnim imamom Nusret-ef. Kujrakovićem i predsjednikom medžlisa hafizom Husein-ef. Jukanom. Oni su muftiji Fazloviću prenijeli informacije o aktivnostima u ovom medžlisu, kao što su tribine za žene i mlade, mevludski programi, te infrastrukturni i drugi projekti.

Istakli su dobru saradnju s MIZ Bosanski Brod s kojim je MIZ Gradačac 5. decembra 2017. godine potpisao sporazum o bratimljenju. Razgovarano je i o planiranim radovima u vezi sa nastavkom rekonstrukcije džamije Husejnije koja je, prema natpisu na ploči iznad ulaznih vrata, izgrađena 1826. godine. Husejnija džamija u Gradačcu je 2004. godine proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Radovi na njenoj rekonstrukciji će biti nastavljeni poslije ramazana.

Muftija Fazlović se u Gradačcu susreo i s predstavnicima Patriotske lige Gradačac. Razgovarano je o predstojećim radovima na uređenju prostora oko spomenika „Ljiljan“, a koji će biti mjesto kod kojeg će se svake godine odavati počast svim pripadnicima Armije RBiH. Utvrđen je datum ovog događaja, a razgovarano je i o programu obilježavanja. 

Muftija je džumu-namaz predvodio u džamiji u Požarikama. U hutbi je govorio o ulozi duhovnosti pojedinca, te o ulozi džemata. Istakao je kako se ljepota džemata primijeti u svemu ali se najbolje osjeti u džamiji. Pohvalio je napredak džemata u Požarikama, koji, otkako je uspostavljen, napreduje i izgrađuje se. 

Nakon džuma-namaza upriličen je i susret s imamom i članovima džematskog odbora džemata Požarike. Ovaj džemat je uspostavljen 1996. godine, a već 1997. godina završena je izgradnja džamije.

Ovim susretima u Gradačcu prisustvovali su i Muhamed Bilajac, rukovodilac Služba za finansijske i ekonomske poslove Muftijstva tuzlanskog i Muhamed Hasanspahić, sekretar Muftijstva.