Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u petak, 30. jula 2021. godine prisustvovao je šehidskoj dovi u džematu Rovaši, MIZ Vlasenica gdje je predvodio džema-namaz i održao hutbu.

Muftija Fazlović je istakao da su dani u kojima se intenzivnije prisjećamo naših šehida, u isto vrijeme i dani u kojima se obavežemo da ćemo poštovati našu zemlju Bosnu i Hercegovinu, identitet i vjeru. Poštovat ćemo hurmet svog zavičaja. Svoje vrijednosti dijelit ćemo sa svim ljudima ali ćemo čuvati ono što je naše, kazao je muftija Fazlović, te je upozorio na izazove s kojima se suočavaju Bošnjaci koji žive u Vlasenici i problem oduzimanje imovine Bošnjacima u Podrinju. Istakao je važnost privrženosti ljudi svome rodnom mjestu, što godinama istrajno pokazuju Bošnjaci iz Rovaša koji danas žive u ovom mjestu ali i oni koji žive širom svijeta.

U ovom džematu je nedavno završena izgradnja vakufskog objekta, te je ovom prilikom iskazana zahvalnost vakifima, kao i podrška vrijednom radu džemata u istrajavanju na putu obnove i unaprjeđenja vjerskog života u Rovašima.

Programu su prisustvovali glavni imami medžlisa Vlasenica i Gornja Tuzla Nurdin-ef. Grahić i Salih-ef. Jusić, imam Ismir-ef. Ibrić i džematlije Rovaša.