Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je danas Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, gdje se sastao sa direktorom dr. Muamerom Tinjakom, uredničkim kolegijem i uposlenicima.

– Doista smo obradovani susretom sa svima vama u Media centru. Vaša misija je naizmjerno važna za sve naše ustanove, džemate i sve pripadnike Islamske zajednice. Drago nam je vidjeti da ste u usponu i mislim da je to veliki uspjeh Islamske zajednice u cjelini. Rekao bih da smo neke korake smjelo pravili i vidimo da je to bilo razložno – kazao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović i direktor Tinjak su prilikom sastanka potpisali Sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže na području Muftijstva tuzlanskog.

– Veliki je cilj ispred ove ustanove i tu smo svi da pružimo podršku. Dužni smo podržati i pomoći rad Media centra, pa se stoga nemojte ustručavati, ukažite na svoje ideje i koncepcije, stavite pred nas svoje zahtjeve. Smatram da mnoge institucije u Islamskoj zajednici mogu i hoće još više podržati rad Media centra. Želim se zahvaliti za ulogu koju platforme Media centra imaju na području Muftilika tuzlanskog i posebno naznačiti njihovu ulogu kada je riječ o džematima u entitetu Rs – istakao je muftija Fazlović.

Direktor Tinjak je kazao da je zadovoljstvo biti domaćin delegaciji Muftijstva tuzlanskog, izrazivši nadu da će u narednom periodu putem ovakvih dopisničkih mreža biti pripreman dio programskih sadržaja sa područja Bosne i Hercegovine i šire.

– Moram reći da smo sretni zbog toga što je danas ostvaren napredak u odnosu na našu posljednju posjetu Muftijstvu, kada smo zajednički planirali kreiranje dopisničke mreže. Danas smo napravili naredni korak, potpisujući Sporazum o saradnji, prema kojem ćemo dobiti podršku Muftijstva za naše aktivnosti.

Podška je bila prisutna i ranije, a sada je to ozvaničeno. Nadam se da ćemo u budućnosti dodatno razvijati saradnju, te da će ovo biit model prema kojem ćemo ostvariti saradnju sa ostalim muftijstvima. Rezultat bi bio izgradnja kvalitetne dopisničke mreže i potpuna pokrivenost svih područja gdje žive Bošnjaci u Bosni i Hercegovini i van nje – rekao je direktor Tinjak.

Muftija Fazlović je nakon sastanka gostovao u popodnevnom programu Radija BIR.