U sjedištu Vlade su se 7. decembra ove godine susreli muftija tuzlanski i premijer TK

Muftija Vahid-ef. Fazlović i njegovi saradnici posjetili su premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića. Ovom prilikom premijer Gutić je gostima prezentirao stanje na području Kantona, s posebnim akcentom na stanje u budžetu i aktivnosti Vlade u oblasti privrede.

Tokom sastanka, dosadašnja dugogodišnja saradnja Vlade TK i Islamske zajednice u BiH je ocijenjena veoma dobrom.

Kako je istakao premijer Gutić, Vlada je i ove godine podržala rad svih vjerskih zajednica, pa tako i Islamske zajednice. Osim redovne podrške koja se ogleda u finansiranju i podršci zajedničkim institucijama, kao što su Behram-begova medresa i Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj, Vlada je, u skladu sa svojim mogućnostima, podržala i druge aktivnosti Islamske zajednice, na čemu je muftija Fazlović izrazilo svoju zahvalnost.  Razgovarano je i o inicijativi za formiranje Instituta za religijska i društvena istraživanja.

Muftija je izrazio zadovoljstvo zbog napretka koji Vlada Tuzlanskog kantona ostvaruje u svom radu i izrazio spremnost Muftijstva za pomoć u tome.

Današnjem sastanku su prisustvovali i ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić, te pomoćnik muftije Sead-ef. Seljubac, sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić.

(vladatk.kim.ba)