U tuzlanskoj Amber-hatun džamiji povodom Dana džamija u nedjelju. 7. maja 2023. godine upriličena je Večer Kur'ana. Dobrodošlicu i selame prisutnim uputio je imam hafiz dr. Saudin-ef. Gobeljić.

Odlomke iz Kur'ani-kerima učili su tuzlanski imami i gosti iz Bosne i Hercegovine i Austrije. Učači koji su svojim milozvučnim učenjem obogatili ovaj program bili su hafiz dr. Edin-ef. Peštalić, Mustafa Isaković, Nihad-ef. Ibrišević, Adnan Gobeljić i Muhamed Mujkić.

Vazi-nasihat je kazivao glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji mr. Hasudin-ef. Atanović.

Prigodnim riječima obratio se glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji se posebno zahvalio domaćinima, učesnicima programa, kao i svima koji su svojim dolaskom ovaj program uljepšali.

Kolažom ilahija i kasida program su uljepšali i članovi hora „Gazi Turali-beg“. Nekoliko kasida izveli su Mustafa Isaković i Muhamed Mujkić.

Tokom program nadahnutog odlomcima najljepše Objave i govorom o džematu i džamiji uručene su i vakufname za džematlije koji su u proteklom periodu uvakufili sredstva za rad i realizaciju aktivnosti i projekata Amber-hatun džamije.