Povodom završetka četvrtog ciklusa edukativnog programa “Putevi dobra” Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog upriličena je jednodnevna ekskurzija u Travnik koja je realizirana u subotu, 22.06.2024. godine.

Mladi su u pozitivnoj atmosferi i dobrom raspoloženju zajedno s članovima Mreže mladih Puračić posjetili znamenitosti grada Travnika. Njegujući kulturu sjećanja mladi su posjetili šehidsko spomen obilježje u Ahmićima. Mahir-ef. Husić, imam u džematu Ahmići, održao je kraći čas historije u kojem je govorio o zločinu u Ahmićima koji se dogodio 1993. godine, a koji je bio kulminacija kampanje etničkog čišćenja u Lašvanskoj dolini, koju je provodilo političko i vojno rukovodstvo samoproglašene Herceg-Bosne.

Podsjećamo, u okviru projekta “Putevi dobra” sedmična predavanja održavaju se svakog četvrtka u Centru za mlade Tušanj u Tuzli. Redovni predavači su hafizi: Abdullah-ef. Kapo, Nedžad-ef. Vehabović i Merim-ef. Đulović.

Namjera organizatora projekta je egzistencija vrela za mlade iz kojeg će se duhovno napajati, moralno uzdizati i proširivati vidike. Studentski domovi i fakulteti nalaze se u blizini Centra za mlade u Tuzli, te je namjera organizatora da ovaj projekt bude njihov projekt u kojem će naći svoj smiraj i prepoznati dobro u sebi.