U utorak, 26.11.2019. godine u prepunoj sali Medžlisa IZ Gradačac u 18:30 sati održana je promocija knjiga Gluho doba i Kapi rose Hasibe Saračević, koordinatorice Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog. Moderatorica je bila Mediha Kujraković. Knjigu Kapi rose promovirala je Mirsada Hasić, a Gluho doba Subhija Smajlović. Tekstove su čitale Šejla Smajić i Erna Šećić. Na kraju promocije prisutnima se obratila i autorica Hasiba Saračević.
U srijedu, 27.11.2019. godine održana je prva Katedra fikha za žene u sali Medžlisa. Predavač je bila Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Planirano je da se Katedra održava najmanje dva puta mjesečno u periodu od decembara 2019. do februara 2020. godine. U narednom periodu Katedru će voditi Medina Mujanović i Belma Mehić, svršenice Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
U četvrtak, 28.11.2019. godine u sali Medžlisa je održano prvo predavanje iz ciklusa “Zdravlje žene”. Predavanje o karcinomu dojke održala je prim. dr. Emina Mušić, specijalista ginekologije i akušerstva. Predavanja su namijenjena za žene i biće nastavljena u narednom periodu.